Στάθης Γυφτάκης.

© Στέλιος Κρητικάκης
Ο Στάθης Γυφτάκης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1967. Σπούδασε πιάνο με την Ντόρα Μπακοπούλου (Δίπλωμα με Άριστα και Ειδική Διάκριση) και σύνθεση με τον Θόδωρο Αντωνίου (Δίπλωμα με Άριστα και Α’ Βραβείο).
Έργα του έχουν παρουσιαστεί με επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδάς, Ρωσία, Βέλγιο, Η.Π.Α., Πορτογαλία, Αυστρία, Ολλανδία) μεταξύ άλλων από το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Συγκρότημα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Arcadian Woodwind Quintet, το Duo Palmos, το ARTéfacts ensemble, τη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων “Danubia”, τη Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Έργα του έχουν επιλεγεί και διακριθεί σε εργαστήρια σύγχρονης μουσικής και σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Πολλά από τα έργα του έχουν παρουσιαστεί ή παραγγελθεί από σημαντικά φεστιβάλ, όπως το Ελληνικό Φεστιβάλ, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου του Βόλου, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το φεστιβάλ «Η Ελλάδα στο Μιλάνο», το «Φεστιβάλ Μεσογειακών χωρών» στην Κωνσταντινούπολη κ.α.
Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας από το 2003 ως το 2009 και από το 2015 έως σήμερα. Από το 2017 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας. Διδάσκει πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, ενώ από το 2013 ως το 2018 διετέλεσε και μέλος του ΔΣ της Ένωσης.
Ζει μόνιμα στην Καλαμάτα και είναι ιδρυτικό μέλος των Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας.
Τελευταία ανανέωση βιογραφικού: 27.02.2020
Συνεντεύξεις.
Στάθης Γυφτάκης: Ημέρες Μουσικής – Ημέρες Ζωής στην Καλαμάτα – Συνέντευξη στην αθηΝΕΑ
Άρης Γαβριελάτος ǀ Πρωτότυπο κείμενο στην αθηΝΕΑ Ο Στάθης Γυφτάκης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1967. Σπούδασε πιάνο με την Ντόρα Μπακοπούλου και σύνθεση με τον Θεόδωρο Αντωνίου. Έργα του έχουν παρουσιαστεί με επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ είναι ιδρυτικό
Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας 2021: Τι λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στάθης Γυφτάκης
Ελένη Μάρκου ǀ Πρωτότυπο κείμενο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Με ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών και masterclasses, το σημαντικό φεστιβάλ κλασικής μουσικής «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» μας υποδέχεται ξανά στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από 27 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου. Αφήνοντας πίσω μια δύσκολη χρονιά εγκλεισμού
Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Τι θα απολαύσουμε φέτος – Ο ιδρυτής του Φεστιβάλ, Στάθης Γυφτάκης, μιλά στο in.gr
Πρωτότυπο κείμενο στο in.gr Η κλασική και τζαζ μουσική συνδυάζονται τέλεια με το υπέροχο μεσσηνιακό τοπίο. Το έχουν αποδείξει πολλές φορές μέχρι τώρα οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας, οι οποίες για ακόμα ένα καλοκαίρι έχουν ετοιμάσει επτά συναυλίες με ελεύθερη είσοδο